När skrämselpropagandan slutar fungera…

Kanske har vi snart nått den punkt när vi, precis som Indiana Jones i första filmen vägrar låta sig skrämmas av den vildsinte samurajen, vägrar slåss med honom och helt enkelt skjuter honom? Det borde vara dags nu tycker jag.

Skrämselpropagandan som bombarderat oss med en bedövande intensitet sedan 2020. Den har ju alltid varit närvarande men sedan “covid” lades det in en ny växel. Förutom den s k pandemin kom testtvånget, vaccintvånget, “rädda mormor”, Ukraina och “rysshotet”, finanskollapshotet (som ju borde ses som en befrielse snarare) och så förstås det allomfattande “klimathotet”. De stora dragen men också alla de “vardagliga” små knepen: “kliar ditt myggbett – det kan vara en dold sjukdom” – eller hur maten är giftig, vårt dricksvatten och den förut blå himlen som nu ofta ser ut som ett rutnät av giftstrimmor. Listan på allt som använts för att vi, mottagarna av dessa budskap ska leva i konstant rädsla är i princip ändlös.

Men grejen är att när man blivit skrämd tillräckligt många gånger så avtar effekten. Det blir svårt att använda samma saker (virusvarianter, ny smitta, fågelinfluensa, isar som smälter, rekordhetta, världskrig….) även om de försöker så gott de kan. För vissa innebär det en känsla av total uppgivenhet, eller som det psykologiskt brukar kallas “inlärd hjälplöshet”, för andra mest klarsynt leda. Precis som Indiana Jones i ovannämnda filmklipp så vägrar vi att gå igång, bli triggade eller ens ta alla presenterade hot på allvar. Vi ser försöken, vi ser den närmast imbecilla envisheten i att fortsätta med samma idisslande av “hot” om och om och om igen. Men vi ser att det är mest stora ord, rubriker och oväsen, som en flyende noshörning som blivit vådaskjuten, fortsätter “hoten” att springa framåt av det upparbetade momentum som nu obönhörligt avtar.

Politiker och media tillsammans med globalister av olika dignitet liknar mer och mer Trollkarlen från Oz sista desperata försök att dra i alla spakar och ringa i alla klockor så att “folket” ska fortsätta att fokusera på hittepå-hot hellre än att syna dem i sömmarna. För när folket är paralyserade av rädsla fungerar inte det sunda förnuftet, klarsynen och det kritiska tänkandet.

“Fool me once – shame on you, fool me twice – shame on me” kan vara bra att ha i åtanke när du ser alla dessa hot upprepas in absurdum. Ju snabbare du kommer dit, ju snabbare når vi vändpunkten när skrämselpropagandan dör i sin linda och de som ropar “vargen kommer” ses för vad de är. Tomma kärl som skramlat alldeles för länge.

Leave a comment