Sluta ursäkta Borgs beteende

Blir något trött när jag läser om Anders Borgs nya partytrick och hur alla är snabba med att ursäkta honom. Varför? Var det någon som tvingade i Borg alkoholen, var det någon annan än Borg som kallade kvinnorna hora och fnask, var det någon annan än Borg som visade snoppen och ville jämföra framför barn och andra festdeltagare? Förmodligen visar det här precis hur det är ställt med ansvarstagandet inom den s k “eliten” i Sverige.

“Alla kan göra ett misstag” – blir något magstarkt samtidigt som vanligt folk som blir sjuka, arbetslösa, bostadslösa i det här landet, oavsett om de själva orsakat det eller inte, blir bemötta med åtgärder, pålagor, publik kränkning, ekonomisk misär och allmänt löje. I sann Alliansanda.

Kanske vore på sin plats för herr Borg att se på det som hände med en viss nykterhet. Ingen förvandlas till en aggressiv och penissvingande Trumpimitation av alkohol. Det som kom fram på denna fest var saker som fanns inom herr Borg, inte någon annan.

Man fasar över tanken på hur Borg skulle klara den press han och hans kumpaner har säkerställt att hundratusentals svenskar dagligen tvingas utstå. Skulle han “blow off some steem” genom att mörda, våldta, misshandla, råna en bank, skjuta vilt omkring sig? Och skulle det räcka med att han skrev en tweet och bad om ursäkt?

Det är i och för sig helt ointressant hur Borg festar, men attityden att ursäkta den här typen av svineri säger något viktigt och oerhört ledsamt om det här landet. Det blir allt tydligare att vi, skattebetalare, befolkning, medborgare har blivit blåsta av ett gäng praktarsel och det finns det inga ursäkter för.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s