Varför skulle Sverige vara annorlunda än USA?

“Regeringskris” och “rikets säkerhet” är det faktiska företeelser eller handlar det om att lägga ut dimridåer så att vi glömmer att feodalismen har oss i ett hårt grepp? Det är en väl använd strategi när kritiska röster höjs. Avledningsmanövrar för att distrahera och förvilla. Ingenting förvånar mig längre.

Det nya Sverige är ett land som är som en slags variant av Flugornas Herre. Rädslan har skapat regering efter regering som är befriade från både hjärna och hjärta, som är småaktiga, fega, illvilliga och grymma. Knappt ens mänskliga. De har skapat nya normer, nya ordningar och nya direktiv som alltid går ut på att härska över de som inte har något att sätta emot. De kallar sig demokrater, moderater, centerpartister, liberaler – namnen är många men de är precis likadana. Hjärn- och hjärtbefriade, går de som de levande döda och drar i sig andras liv för att överleva. De varken ser eller hör verkligheten, det är nödvändigt för att de ska kunna fortsätta leva som de gör. Pengar är allt som räknas, inte långsiktiga värden, inte mänsklighet, inte ett gott samhälle – bara pengar.

Att jaga en halv sjukersättning till priset av en människas liv är inget som stör i fikapausen på Försäkringskassan. De gör ju bara sitt jobb. Det gjorde folk i utrotningslägren också. Och de börjar bli bra på det. En high-five för varje avslag?

En regeringskris där det blir lite kalabalik ett par dagar tar uppmärksamheten ifrån denna cancer till filosofi. Men på båda sidor om regeringskrisen sitter de som vill bibehålla feodalismen oavsett kostnad för samhället.

Denna feodalism har återfötts och etablerats som en ovälkommen metastas och vi ser nu resultatet av den -ism vars “bäst-före-datum” gick ut i och med den Franska Revolutionen. Just där, i feodalismens återfödelse ligger det som mer än allt annat utgör en risk för rikets säkerhet. Låt dig inte luras att tro något annat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s