Småglinen i Alliansen hamnade i skamvrån

Under en och samma vecka har vi haft regeringskris, en opposition som tar på sig för stora kostymer och allvarsamt talar om “rikets säkerhet” och det hela ledde till ett antiklimax i helgen. Svinhugg går igen brukar man säga, och Alliansen hade säkert inte räknat med den våg av mothugg som dök upp efter deras dramatiska uppvisning. Istället för att få folkets jubel för sin spelade rättrådighet blev det något helt annat.

Alliansen visade inte bara uselt omdöme och omogenhet i sitt beslut att gå ut med misstroendeförklaringar. De visade också att de tar till i princip vad som helst i sina försök att ta tillbaka makten. Hade de haft Sveriges bästa för ögonen, vilket man skulle kunna tro var deras uppgift, hade de inte skapat detta drama utan undersökt, väntat tills all information fanns tillgänglig och gjort sitt bästa för att lösa problemet utan att sätta Sveriges rykte på spel. Det hade också varit det som möjligen kunde ha ökat deras förtroende hos väljarkåren. Nu har till och med deras “egna” kritiserat beslutet.

När politik, alltså landets styrelseskick och ledning(!) hanteras som en dålig doku-såpa blir det så här. Alliansdeltagarna har nu ofrivilligt (får man förmoda) visat att de enbart är intresserade av maktspelets intriger och drama, att de beter sig som deltagarna i Farmen. Deras iver att smutskasta, att peka finger, att håna har kommit tillbaka och bitit dem i den proverbiala bakdelen. Den här gången kan vi också med glädje konstatera att SD valde fel sida. Den här typen av ogenomtänkt dramaskapande har ingenting i politiken att göra.

Resultatet blev det rakt motsatta – de framstår, precis som det ska vara, som fyra bortskämda, övercurlade småglin och Löfvén som den ansvarsfulla och trygga föräldern. Nu får de spendera sommaren i skamvrån.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s