Alliansens presskonferens om att “utkräva ansvar”!!

Att se på Alliansens presskonferens är som att se fyra små barn som har fått ett löfte om att få lördagsgodis på en tisdag! Anna Kinberg-Batra kunde knappt dölja sin förtjusning över att göra det bästa möjliga av detta tillfälle som kan placera hennes eget misslyckade partiledarskap i skuggorna ett tag och rikta pekfingret mot regeringen istället. Allliansen hade delat upp möjligheterna att läsa upp sina inlägg om ansvar, precis som barn som blivit beordrade att dela det oväntade godiset rättvist. Men att se dessa fyra uttala sig om just ansvar blir som att se ett gravt berusat fyllo tala om nödvändigheten av nykterhet.

Ansvar, som ämne betraktat, blir något skevt med tanke på att ingen av dem har något ansvar. Alliansens otaliga beslut om privatisering och outsourcing, som idag visat sig vara fullständigt katastrofala för landet, tar de inget ansvar för. De har inte tagit något ansvar för alla de äldre som missköts och dör i onödan på äldreboenden, de har inte tagit något ansvar för alla de sjuka som förföljts, på grund av Alliansens “socialförsäkringspolitik” och trakasserats med följder som både självmord och försvårade sjukdomstillstånd, de har inte tagit något ansvar för “de öppna hjärtan” Sveriges befolkning uppmanades att ha som ökade immigrationen och flyktingströmmen långt förbi vad landet hade kapacitet att hantera, de har inte tagit ansvar för alla funktionsnedsatta som idag inte längre får assistans, de har inte tagit ansvar för haveriet i sjukvården och på BB…..

Rikets säkerhet kan tolkas på många sätt. Men Alliansen har verkligen förtjänat sin beskärda del i rampljuset för att riskera rikets säkerhet i allt vad de åstadkom under sin regeringstid. Att börja tala ansvar nu, när vi, väljarna, vet att ansvar aldrig utkrävs, när vi vet att missbruk, brist på ansvar, tjänstefel och felaktigheter istället belönas med fallskärmar och titlar. Vi vet att ansvar, som sakfråga, är en icke-fråga för riksdagsmän och regeringsledamöter.

De talade om att förtroendet är förbrukat, ansvaret har brustit och att de “kräver” att ansvariga ministrar tar sitt ansvar. Det hade möjligen blivit trovärdigt, som ett moraliskt ställningstagande, om de själva tagit ansvar för det haveri de lämnade efter sig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s